Brazil Cerrado

621,00
грн.
Паковання - 1 кг
100% arabica


У нас ви можете купити бразильську каву в зернах чудової якості. Цей сорт недавно з'явився в нашому асортименті та набирає популярності серед кав'ярень, куди ми постачаємо каву, а також серед домашніх кавоманів.

Особливість цього сорту в тому, що в зернах Черрадо підвищений вміст ефірних олій. Зазвичай Ви їх відчуваєте перед першим ковтком у чашці, — вони сильно випаровуються й дають багатий аромат.

Порівнюючи з поширеним бразильським сортом Сантос, який у чистому вигляді в нас на сайті навіть не представлений, через його плаский і банальний смак, у преміумній Черрадо він набагато більш чітко окреслений, а тривалий посмак, хвилин на 30-40, назавжди залишить гарне враження про цей сорт.

Черрадо належить до преміум Арабіки і подарує Вам класичний смак кави з Бразилії: з невеликою кислинкою і приємною гіркуватістю. У смаку переважають аромати карамелі та горіхи. Невелика ягідна кислинка, дуже схожа на черешню, яка швидко розчиняється в роті та на її зміну приходить гіркуватість, схожа на волоський горіх.

Бразилія Черрадо - Хіт, серед наших арабік. Обов'язково замовте!

КИСЛОТНІСТЬ - 3 з 10

Тепер трохи про вирощування кави в Бразилії.

Бразилія (без перебільшення)— найбільш "кавова" країна світу. Кава — такий самий символ Бразилії, як і щорічні карнавали в Ріо, острів папуг, фавели та футбол. Упродовж півтора століття Бразилія утримує лідерство з вирощування й оброблення кави, забезпечуючи в такий спосіб третину світового виробництва.

Можна сказати, що Бразилія — це практично країна-плантація. 4 мільйони кавових дерев, 2-2,5 млн тонн кавових зерен на рік.

Перші кавові кущі були висаджені в Бразилії ще 1727 року на території нинішнього бразильського штату Пара. Бразильська легенда свідчить, що кава рух на територію країни 1949 Франсіску ді Мелу-Пальета з французької провінції Гвіана, де мав бути урегульоване прикордонні суперечки. Квітучі кавові кущі були подарунком закоханої в нього - 74893.

На сьогодні майже третина кавових зерен на планеті вирощують у Бразилії. Основний складник — Арабіка, яка у світовому масштабі займає майже половину світового ринку.
Варто зазначити, що супердороге зерно Бразилія майже не вирощує. Це пов'язано з тим, що плантації переважно розташовуються на плоскогір'ях. А висота росту дерев істотно змінює смак кінцевого продукту.